MİRAS HUKUKU

MİRAS HUKUKU

Miras Hukuku, Özel Hukuk alanının en önemli konuları arasında yer almaktadır. Bir kişinin ölümü sonrasında bıraktıklarına dair mirasta hak sahibi olanların hukuki açıdan hak ve taleplerine dair işlemler ile ölüme bağlı tasarrufları belirleyen bir hukuk dalıdır.
Miras Hukuku, tasarrufların niteliğine ve ölüm sonrasında malvarlığı değerlerinin hak sahipleri arasında paylaşımı bakımından önem arz eder.

Ölüme bağlı olarak yapılan ve yapılması gereken işlemler bakımından size yol gösterecek ve haklarınızı edinmenizi sağlayacak ya da ölen yakınınızın yaptığı ölüme bağlı tasarrufların yerine getirilmesi yönüyle hukuki yardım almak gereklidir. Miras avukatı, bu işlemler sırasında size kılavuzluk yapan, ölüme bağlı olarak haklarınızı edinmenizde size yol gösteren ve ölen kişinin de ölümüyle birlikte yapılmasını arzu ettiği malvarlığına dair işlemleri yürütmede hukuki danışmanlık sunan bir avukattır.

Bu alanda FNG Hukuk Bürosu olarak uzmanlık ve deneyimlerimiz ışığında müvekkillerimize danışmanlık hizmeti sunmaktayız .

Çalışma Alanlarımız